Tres días de moito, moitísimo traballo, pero tamén de moita, moitísima diversión os que pasamos esta Semana Santa no Museo do Mar.

Fixemos un longuísimo percorrido partindo da aparición do lume na vida do home, cos moi diversos usos que lle deu, pero fixándonos sobor de todo na aplicación que tivo para cociñar os alimentos, logo detivémonos nas lareiras, co seu lar no que facer o lume, os escanos onde sentarse a seu carón e a cambota onde se afumaba o peixe ou os chourizos.

Continuamos polas cociñas de ferro, que deron paso ás de butano e acabamos nas vitros e na indución.

Tamén tomamos conciencia do importante que é colaborar todos nas tarefas do fogar, comer axeitadamente e votarlle imaxinación e creatividade á hora de cociñar.

Os resultados, unhas maquetas dunhas cociñas con lareira e cociña de ferro, e uns pratos de tartaruga de chocolate, canapé de barco e de estrela de mar ou sándwich de peixe.


Xa vos iremos contando que é o próximo.



























































































0 comentarios:

Publicar un comentario

Insignia identificativa de Facebook

Agora no twitter

    follow me on Twitter

    Recibenos no teu email

    Introduce a tua dirección:

    Delivered by FeedBurner

    Engadenos na tua web

    Siareiros

    Contacto
    Museo Provincial do Mar
    Avenida da Mariña s/n
    San Cibrao
    27890 Cervo (Lugo)
    Tfno.: 982 594 572 / museodomar

    Horario de inverno (de outubro a maio)
    Martes a sábado:
    Mañás de 11:00 a 14:00
    Tardes de 16:00 a 19:00
    Domingos e festivos:
    Mañás de 11:00 a 14:00
    Luns pechado

    Horario de verán (de xuño a setembro)
    Martes a sábado:
    Mañás de 11:00 a14:00
    Tardes de 17:00 a 20:00
    Domingos e festivos:
    Mañás de 11:00 a 14:00
    Luns pechado
    Se ha producido un error en este gadget.

    Contenidos bajo licencia

    Creative Commons License